Vad gör en tandhygienist / Undersökning

Undersökning och munhälsoinformation. Jag vill få en uppfattning om hur du mår och om du tar några mediciner – därför frågar jag alltid om din hälsa. Vissa mediciner har muntorrhet som biverkning vilket kan leda till karies(hål i tänderna). Vissa sjukdomstillstånd kräver penicillin före behandling.

 

Varför röntgen? Jag tar röntgen för att se karies (hål), tandsten och hur käkbenet ser ut på röntgen dvs risk för tandlossning etc. Slemhinna och bettförhållande undersöks och eventuella avvikelser från det normala rapporteras vidare till tandläkare.

 

Du får en individuell information och instruktion om hur du kan behålla ett friskt och vackert leende.

 

Tandhygienister avlägsnar tandsten, missfärgningar och behandlar både karies, tandkötts inflammation och tandlossning. Behövs en tandläkare – ordnar jag en tid. Jag gör kontroll och stödbehandling, för att hålla sjukdomstillstånden i schack. Airflow används på missfärgningar från rökning, snusning, kaffe, rödvin etc. Jag kan även bleka dina tänder. Dag eller natt blekning. Klinikblekning på en timme.

 

Jag arbetar med friskvård. En god vana är att gå till tandhygienist 1-2 ggr/år. Då får du din munhälsa regelbundet kontrollerad och tänderna rengjorda. Behåll ett friskt och vackert leende du också!

 

Smärtlindring
Är du smärt känslig kan du alltid få bedövning. Jag använder Oraqix bedövnings gel som appliceras längs tandköttskanten eller i tandköttsfickan. Verkar efter ca 30 sekunder. Effekten håller i sig i ca 20 minuter. Är du mycket känslig kan vi använda traditionell bedövning. Du kan även få bedövning pålagt före lokal bedövningen så känns det minimalt.

Nyheter

Tandbehandling?

2022-05-13 -

Våren är här! Vi vill alla ha ett friskt och vackert leende. ? Passa på att ta hand om dina tänder före sommaren eller boka tid redan nu till hösten. Glad sommar! ; )

Nyheter