Tandblekning

Jag kan bleka dina tänder på en timme men rekommenderar dag eller nattblekning som genom forskning har visat sig att vara den skonsammaste och säkraste tandblekningen.

 

Kaffe, te, rökning, snus, rödvin och vanligt åldrande gör att emaljen blir
missfärgad och får beläggningar.
Jag har arbetat många år med tandblekning. Jag använder Opalescence tandbleknings gel i ett flertal olika styrkor som är väl dokumenterad och som funnits på den svenska marknaden i över 20 år. Forskning har visat att använda den svagaste gelen, innebär att blekningen håller längre.

Hur går det till?
Innan en tandblekning görs ska tänderna vara kariesfria och tandköttet ska vara fritt från inflammation. Tandsten och beläggningar ska tas bort. En undersökning skall vara gjord och det som behöver åtgärdas-ska vara utfört.
Bleka hemma med skenor
Vi börjar med att registrera färgnyansen på dina tänder med hjälp av en färgskala.
Avtryck på dina tänder tas och skenorna tillverkas med plats för blekmedlet. En vecka senare får du dina skenor och det blekmedel du valt – dag eller natt blekning. Normalt använder du skenorna i 4-8 behandlingar per käke. Blekmedlet innehåller väteperoxid/karbamidoxid. Jag följer alltid upp behandlingen och gör efterkontroll för att höra hur det går och för att se vilken nyans tänderna fått. Med färgskalan kan du se emaljens färg ”före och efter” blekningen.

 

Jag kan visa vad du kan förvänta dig för resultat av en tandblekning. Ring och beställ tid för en kostnadsfri konsultation. Vill du få ett friskt och vackert leende du också? Välkommen!

Nyheter

Tandbehandling?

2022-05-13 -

Våren är här! Vi vill alla ha ett friskt och vackert leende. ? Passa på att ta hand om dina tänder före sommaren eller boka tid redan nu till hösten. Glad sommar! ; )

Nyheter